пятница, 28 октября 2016 г.

Хатха- йога
Хатха йога - це духовна практика, яка через роботу з тілом і диханням дозволяє вивести свідомість людини на більш високий рівень. Психіка і фізичне тіло взаємопов'язані.

Вправи з елементами хатха-йоги:

1. «Сидіння по-турецькому»
Сісти, схрестивши ноги по-турецькому. Руки покласти на стегна догори долонями, спину тримати прямо. Спокійно вдихнути і видихнути через ніс. Затримати подих на 3 с. Повторити три рази. Коли діти добре засвоять вправу, кількість повторів збільшується до шести разів.

2. «Ластівка»

Лягти на килим обличчям донизу, підборіддям на руки долонями вниз, лікті в сторони. Вдих -трохи підняти тулуб, розводячи руки в сторони, як «ластівка» і прогинаючись у хребті. Ноги від підлоги не відривати. Затриматись у такому положенні 1-2 с Видихаючи, опуститися на килим, поклавши підборіддя на руки. Розслабити м'язи. Повторити двічі.

3. «Поза сонячного сплетіння»
Сісти на кипим, підтягнути ноги під себе, згинаючи їх у колінах, стопи ніг поставити на підлогу, допонями спертися позаду себе. Вдих - витягти ноги і підняти їх, не згинаючи, під кутом 45" під підлоги тулуб при цьому відхиляти трішки назад, руки зігнути в ліктях Затримались. на на 3 сек На видиху повернугись у вихідне положення. Повторити двічі виконавши вправу, лягти на спину і розслабилися

4 «котик»
Стати на коліна нахилити корпус уперед, лікті покласти на килим. На вдих трохи підняти таз, вигнути спину (ось такий хвостик у котика), на видих - опустити таз, розслабити все тіло Повіториіи тричі у середньому і повільному темпі. Виконавши вправу, сісти на п'ятки, руки покласти на коліна та відпочити кілька хвилин.


5*мавпочка*
Сісти на підігнуті під себе ноги, пальці рук взяти в замок, на вдих - витягти руки долонями вгору, потягнутися за руками, тулуб і голову тримати рівно. На видих - повернутися у вихідне положення. Потім на вдих виконати те саме, а на видих - з поперднього положення - стопи ніі розвести й опустити таз на підлогу, в замку поміняти розташування пальців.

6. «Черепаха»

З в.п «Лебідь» нахилитися вперед і витягти руки, ще більше витягтися вперед і опустити голову на килимок (видих).

7. «Король на гроні»
Сісти на килим, ноги зігнути так, щоб стопи торкалися одна одної, а коліна були якомога блище до підлоги, покласти на коліна. Глибокий вдих, на видих - долоні рук притиснути одна доодної, нахилитися якомога нижче до ніг, руки завести за голову, затриматися в такому положенні 3 с Повторити двічі

8 «Зірка»
Сісти на килим праву ногу випрямити, а ліву взяти двома руками, однією за гомілку, а другою за п'ятку Пдняти ліву ногу так, щоб пальцями ніг торкнутися спочатку чола, потім під поріддя, потім грудей Те саме правою ногою.














Комментариев нет:

Отправить комментарий